Барна провів святвечір разом з військовослужбовцями / фото прес-служба ТОДА

Голова ТОДА Степан Барна провів святвечір разом з військовослужбовцями.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, разом із ним кутю із бійцями також розділили голови райдержадміністрацій, депутати облради.

Читайте такожГолова ТОДА пообіцяв військовим капеланам добиватися присвоєння їм статусу учасника бойових дій (фото)

Відео дня

Під час святої вечері, яку Барна в останні роки проводить разом з військовими, голова ТОДА зауважив, що цьогоріч святвечір особливий, оскільки Україна переживає становлення єдиної української помісної церкви.

«332 роки минуло з тих пір, як Київська митрополія опинилася в Московському патріархаті. Боротьба довжиною у понад три сторіччя для України виграна. Неможливо переоцінити цей унікальний та дорогоцінний момент не тільки для нашої країни, її історії, її майбутнього, але й для всього світу. Бог любить Україну! Це не відбулося б без великих зусиль Президента України Петра Порошенка, який багато працював для того, щоб Священний Синод прийняв таке рішення», – сказав Барна.

Він також подякував кожному військовослужбовцеві за службу Україні й оборону на східних рубежах.

Барна подякував кожному військовослужбовцеві за службу Україні / фото прес-служба ТОДА

«Дуже важливо, щоби кожен солдат, який служить сьогодні на Тернопіллі, мав відчуття свята, відчував підтримку влади та народу. Особливо виходячи з того, що в цей вечір ви далеко від своїх родин та домівок», – додав керівник області.

Завершився святвечір за давнім українським звичаєм колядками.