У Тернополі відбулися урочистості з нагоди Дня добровольця.

Відео дня

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, з цієї нагоди в обласній філармонії зібралися військові, духовенство, добровольці, волонтери.

«Неоціненний досвід, який Україна тоді здобула, в тому, що добровольці не дозволили повторити подій 1917-21 років. Бо тоді також утверджувалася українська держава, але через різні політичні погляди та дискусії була втрачена. Щодня впродовж останніх п’яти років триває боротьба за незалежність нашої держави. Ми цілеспрямовано, спільними зусиллями наших хлопців і дівчат, усіх громадян відновлюємо нашу економіку, відновлюємо військові частини і дякувати Богу, що в нас сьогодні є те, про що ми мріяли багато років», – сказав під час виступу голова ТОДА Степан Барна.

Читайте такожУ Дніпрі на місці формування перших добробатів вшанували пам’ять загиблих добровольців

Він підкреслив, що як тільки почалася війна на сході держави, Тернопільщина не залишилася осторонь, із перших днів на фронті воювали жителі області, а в тилу працювали над їхнім укомплектуванням волонтери.

«Сьогодні ситуація кардинально змінилася. Бо українська армія отримала нове «обличчя», вона озброєна та укомплектована. І все це завдяки тим, хто без жодних вагань тоді, у 2014-ому, взяв у руки зброю і пішов на ворога. Я дякую кожному добровольцеві за те, що зберегли Україну. І я впевнений, що український прапор знову замайорить над Донецьком, Луганськом, Сімферополем та Кримом. Дякую, що не здаєтеся!», – сказав на завершення Барна.