На полях «Бучачагрохлібпрому» завершився перший етап підготовки посівів / фото УНІАН

На полях “Бучачагрохлібпрому” завершився перший етап підготовки посівів до весни

Як розповів УНІАН заступник директора з рослинництва ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Віталій Шевчук, перший етап підживлення допомагає активізувати відростання саме наземних органів рослин, пошкоджених під час зимівлі, а також їхньої кореневої системи. Окрім того, підживлення позитивно впливає на формування колосків в колосі.

Читайте такожПрацівників ТзОВ «Бучачагрохлібпром» з нагоди Дня сільського господарства привітали кращі ансамблі району

Відео дня

«Етап підживлення посівів озимого ріпаку, озимого ячменю та озимої пшениці на підприємстві розпочали наприкінці зими – ще 27 лютого. Цей процес тривав впродовж п’яти днів і ми його успішно завершили. Варто зауважити, що це перше підживлення по мерзлому талому ґрунті. Якраз наприкінці зими були приморозки, а сніговий покрив зійшов, тому земля трішки підмерзла. Це дозволило успішно підживити рослини мінеральними добривами. Цього року ми завершили цей етап надзвичайно вдало і добре. Також ми нещодавно об’їхали всі культури, які підживляли, і вже зараз, коли температурні показники сягають 10-12 градусів тепла, всі рослини відновили весняну вегетацію. Можна сказати, що вони успішно вийшли із «зимової сплячки», – розповів Шевчук.

Аграрій також зазначив, що невдовзі відбудеться другий етап підживлення посівів озимих культур. Цей процес сприятиме наливу зерна у молодих рослин та активному наростанню їхнього фотосинтетичного потенціалу і формуванню кореневої системи.

Шевчук додав, що на полях ТзОВ «Бучачагрохлібпрому» в процесі підживленні рослин працівникам допомагає надпотужна сучасна техніка.