Фото прес-служби ТОДА

На Тернопільщині зареєстровано статут першої громади, яка перейшла до ПЦУ.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Тернопільської єпархії Православної церкви України, учора голова облдержадміністрації Степан Барна підписав розпорядження про затвердження статуту першої в області релігійної громади, яка вирішила перейти з Російської Православної Церкви в Україні до новоствореної помісної Православної церкви України.

Читайте такожУ Тернопіль привезли чудотворну ікону Розп'яття Спасителя із Зарваниці (фото, відео)

Відео дня

Процедуру зміни підлеглості відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» першою в області повністю пройшла релігійна громада села Круголець Шумського району, яка виявила бажання приєднатися до ПЦУ.

28 лютого архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор видав указ про прийняття парафії храму Іверської ікони Божої Матері разом із настоятелем до складу Тернопільської єпархії.

Архієпископ Тернопільського і Кременецького Нестор висловив упевненість, що найближчим часом усі релігійні громади, які фактично приєдналися до православної Церкви України, зареєструють статути і набудуть статус юридичної особи.

«У Тернопільській області вже 26 громад приєдналося до Православної Церкви України. Ми зробити так, щоб максимально полегшити документальну сторону цього процесу. На базі управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей облдержадміністрації, завдяки принципу «єдиного вікна», буде можливість реєструвати статути релігійних громад. Це оптимізує процес оформлення усіх необхідних документів», – зазначив Барна.