Фото Галас

Активісти закликають мера Тернополя виконати рішення суду щодо скасування протиправних тарифів на проїзд, погрожуючи масовими акціями протесту.

Як передає кореспондент УНІАН, закликали до відповідальності міського голову Сергія Надала на своїх сторінках в соцмережах як представники громадських та політичних організацій, так і адвокат Ростислав Небельський, який оскаржив в суді зі скандалом прийняті тарифи.

За даними Небельського, попри озвучену міськрадо позицію про очікування офіційного паперового документу з печаткою від Восьмого апеляційного адміністративного суду, який скасував тарифи, насправді вже наступного дня міськвиконкомом було подану касацію до Верховного суду України.

Відео дня

Читайте такожМає бути місяць безкоштовного проїзду: суд скасував тарифи на проїзд у громадському транспорті Тернополя

«Тернопільський міський голова підписав документ, що засвідчує – саме він несе персональну відповідальність за дію у місті вже тиждень як незаконних у силу рішення суду тарифів. 17 квітня - наступного дня після ухвалення апеляційним судом постанови про скасування тарифів (і відновлення попередніх) міський голова замість того, щоб її виконати, направив до Верховного Суду (очевидно, не поштою) прохання зупинити дію постанови апеляційного суду і надалі стягувати необґрунтовану плату. Тому-то вже 17 квітня мер був обізнаний і з постановою, і з її загальнообов'язковою дією, та перешкоджав і наразі перешкоджає її виконанню, чим став поза громадою», – підкреслив у своєму дописі в Фейсбуці Небельський.

Він також стверджує, що 24 квітня Верховний Суд ухвалою відмовив в зупиненні дії апеляційної постанови. 

Відтак адвокат закликав начальника обласного управління поліції Олександра Богомола та керівника обласної Держспоживслужби Василя Хомінця відреагувати на те, що в Тернополі не виконується рішення суду.

Читайте такожВеликий переполох у маленькому Тернополі

«Якщо ж держава буде безсила в гарантуванні авторитету рішень суддів, що стають на сторону Закону і громади, тернополяни будуть змушені зробити це самотужки», – застеріг Небельський.

Про масові акції протести у листопаді минулого року нагадав Надалу у своєму дописі і один з ініціаторів «Тарифного майдану» Олег Синовець, який теж закликав керівника міста виконати рішення суду.

Отримати коментар в міській раді, чому досі не виконано рішення суду, наразі не вдалося.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня Восьмий апеляційний адміністративний суд визнав прийняті у листопаді 2018 року тарифи на проїзд в громадському транспорті Тернополя протиправними та нечинними.