КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» оскаржує рішення суду / фото УНІАН

КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» оскаржує рішення суду, яким скасовану угоду, що призвела до закупівлі палива за дорожчою ціною.

Як повідомили УНІАН на підприємстві, апеляцію подано у Західний апеляційний господарський суд.

У КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» вважають, що судом першої інстанції допущено неправильне тлумачення закону, неповно досліджено обставини, які мають значення для справи, внаслідок чого висновки суду не відповідають обставинам справи.

Відео дня

Підставою для купівлі пального за дорожчою ціною, ніж була обумовлено в тендері, на підприємстві називають довідку з торгово-реєстраційної палати.

У своїй апеляції КП «ТМТКЕ» також вказало, що повне рішення суду надійшло їм рекомендованим листом 13 березня 2019 року, і мовляв тому підприємство пропустило термін, відведений на апеляційне оскарження. Відтак КП «ТМТКЕ» заявило клопотання про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду.

Читайте такожАктивісти закликають мера Тернополя виконати рішення суду щодо скасування протиправних тарифів на проїзд, погрожуючи масовими акціями протесту

Як повідомляв УНІАН, Тернопільською місцевою прокуратурою у грудні 2018 року було пред’явлено позов до господарського суду Тернопільської області про визнання недійсною додаткової угоди до договору про закупівлю товару, укладеного між комунальним підприємством теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» та одним із ТзОВ.

За даними прокуратури, у січні 2018 року за результатами проведення відкритих торгів було укладено договір про закупівлю комунальним підприємством у ТзОВ паливно-мастильних матеріалів у кількості 95 тис. л на загальну суму 2,244 млн грн. У березні 2018 року між вказаними суб’єктами укладено додаткову угоду до вказаного договору, умовами якої передбачено збільшення ціни за одиницю товару та зменшення кількості паливно-мастильних матеріалів, які мають бути поставлені покупцю.

Прокуратурою з’ясовано, що додаткова угода укладена незаконно, оскільки на момент її укладення спостерігалося зниження ціни на паливно-мастильні матеріали. Рішенням господарського суду Тернопільської області від 27 лютого позов задоволено та визнано недійсною вказану додаткову угоду.