На Тернопільщині у Вишнівецькій ОТГ за 415 тис. грн закупили 70 контейнерів для роздільного збирання сміття / фото УНІАН

На Тернопільщині у Вишнівецькій ОТГ за 415 тис. грн закупили 70 контейнерів для роздільного збирання сміття.

Як повідомили УНІНА в прес-службі облдержадміністрації, баки заплановано встановити в усіх селах громади впродовж першого кварталу 2018 року. Зараз депутати селищної ради і старости визначаються з місцем їх розташування. На кожному майданчику встановлять по два контейнери. Над баками буде накриття.

«Крім того, розглядаємо можливість розміщення у селах менших ємкостей для використаних батарейок», – розповів заступник голови селищної ради з фінансово-економічних питань Віталій Рись.

Відео дня

Читайте такожНа Тернопільщині щороку ліквідовують 500-800 стихійних сміттєзвалищ

За його даними, у школах громади будуть організовані відповідні навчальні заняття, яке сміття в який контейнер має потрапити.

«Виготовимо також спеціальні демонстраційні плакати і невеликі макети контейнерів, щоб школярі на практиці побачили, як сортувати сміття за видами матеріалів. Вдома діти поділяться отриманими знаннями зі старшими родичами», – поділився задумом Рис.

Він зауважив, що договір на вивезення сміття має підписати кожен власник домоволодіння. За несанкціоноване вивезення відходів штрафуватимуть.