REUTERS

Пандемія коронавірусу змушує мільйони людей сидіти вдома. До того ж цілі країни закрили свої кордони для того, щоб не дозволити підступному COVID-19 поширюватися. Але ж так буде не завжди.

Тож на карантині можна вивчити нові мови, покращити кулінарні вміння, відточити свої навички фотографа й навіть навчитися ходити під вітрилом для майбутніх пригод. Видання The Guardian склало список порад, як затятому туристу використати карантинний час з користю.

Читайте такожПережити карантин і не з'їхати з глузду: найкращі заспокійливі онлайн-трансляції природи (відео)

Відео дня

Перш за все, допоможуть мовні курси. Можна підтягнути свої розмовні навички, щоб нарешті з ідеальним акцентом попросити dos cervezas (чи будь-якого іншого напою) або спитати про дорогу до Акрополя і, що головне, зрозуміти відповідь. Додаток Duolingo пропонує широкий спектр: від французької до клінгонської, - для тих, хто планує подорожувати дуже далеко. Інший варіант - додаток Babbel з 14 курсами мов, подкастами і щоденними викликами (за 4,75 фунтів стерлінгів на місяць). В додатку можна обрати між різними рівнями досвіду, виконувати письмові вправи, а також вести реальні діалоги, в ході яких система розпізнавання мовлення буде критикувати вашу вимову. Уроки тривають від 15 хвилин. Перший з них безкоштовний. Можна зосередити увагу на темах, таких як культура, мандри, бізнес тощо.

Окрім мов, видання пропонує вирушити в смачну мандрівку кулінарними курсами онлайн. Наприклад, можна зануритися глибше в кухню улюбленої країни за допомогою онлайн-уроків. Навчіться готувати італійські страви: від ньокі з песто до лазаньї, - за старими сімейними рецептами разом з 84-річною Ноною Неріною (50 фунтів стерлінгів, nonnalive.com). Сайт пропонує вибір низку куховарських курсів. Але уроки Неріни, які вона веде разом з онучкою Чіарою, The Guardian називає "особливо чарівними". Серед безкоштовних варіантів - уроки від шеф-кухаря Ніколетти Гріппо з   La Scuola di Eataly в Нью-Йорку. За допомогою сайту Skillshare.com можна навчитися у неї готувати свіжу пасту. Крім того, компанія Tuscany Now & More проводить куховарські уроки й курси з дегустації вин в Instagram кожної неділі (інгредієнти заздалегідь публікуються в середу).

Читайте такожТоп-7 безлюдних курортів для літнього відпочинку в Україні

Також The Guardian пропонує стати "професійним" смартфон-фотографом. Курс від iPhone Photography School’s Photo Academy (від 99 фунтів стерлінгів) пропонує цілком зрозумілі інструкції, як краще підібрати світло, побудувати кадр, а також фотографувати нічне небо. Автори курсу також пропонують списки найкращих безкоштовних додатків для фотографії. Тим часом, американська навчальна платформа Udemy пропонує дуже великий вибір включно з курсом фотографування на iPhone від Дейла МакМануса з детальними відео-інструкціями на різні теми: від композиції до сторітейлінгу й редагування в Lightroom (49.99 фунтів стерлінгів). Тим часом Sky Blue Photography веде місячні курси фотографії на смартфон (початок наступного 12 травня). Всі уроки проводяться через відеоконференції Zoom (ціна - 46 фунтів стерлінгів за дві години).

Вивільніть внутрішнього митця! Навчіться, як зафіксувати свою наступну відпустку за допомогою олівця чи пензля на онлайн-курсах з образотворчого мистецтва. Основи можна вивчити, використовуючи безкоштовні джерела. Приміром, можна перевірити, що є на YouTube чи сайтах на зразок free-online-art-classes.com, який створив американський художник Луї ДеВітт. Для більш наполегливих Лондонський коледж мистецтв створив 30 курсів різних рівнів: від пейзажів до натюрморту. Коледж мистецтв і охорони природи Західного Діну пропонує серії невеликих уроків і підказок у різних сферах. І вони безкоштовні, якщо стежити за каналами в соціальних мережах коледжу.

Звісно, було б добре навчитися гарно описувати свої враження від поїздок. The Travel Writing Workshop проводить певні спеціальні курси онлайн з можливістю обрати денну, вечірню чи персональну форму навчання (від 115 фунтів стерлінгів включно з подальшою підтримкою). Або ж можна спробувати свої сили в художній літературі. Хтозна, можна наступна поїздка принесе натхнення для новели. На такий випадок платформа The Novelry має низку курсів, які ведуть видатні романісти включно з Луїзою Дін і Тімом Лоттом. 

Читайте такожТуризм в умовах коронавірусу: чи є шанси на відпустку в недалекому майбутньому

Або ж, сидячи вдома, можна взяти уроки з... керування вітрильником. Якщо ви мрієте після карантину нестися під вітрилом на зустріч заходу Сонця, можна поки що вивчити, як саме це робиться. Курс Nav At Home’s Basic Training для початківців і складається з анімованих уроків загальною тривалістю близько 20 годин. В них демонструється все: від в'язання вузлів до швартування і навігації. Можна навчитися працювати з хвилями, а також техніки безпеки у відкритому морі (за 35 фунтів стерлінгів). Ще ж можна використати симулятор eSail, розроблений для вивчення навичок, які можна було б застосувати в реальних ситуаціях.

Крім того, онлайн можна навіть вивчити всю технічну складову пірнання з аквалангом. Для цього розроблена програма онлайн-навчання від Padi. Курс Padi Open Water Diver використовує суміш відео, аудіо і текстів, щоб навчити основам і обов'язковим практикам щодо безпеки, які потрібні кожному досліднику підводного світу. Щоб закінчити курс, потрібно 15 годин. Звісно, щоб отримати сертифікат дайвера, потрібно закінчити практичні заняття. Однак, з багажем теорії це можна ж зробити швидше.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.