Україна веде переговори щодо безвізу або спрощення візового режиму з 22 країнами / фото УНІАН

Станом на сьогодні Україна веде переговори про спрощення візового режиму або запровадження безвізового режиму з 22 країнами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив під час прес-конференції щодо підсумків діяльності української дипломатії у 2018 році.

Читайте такожБезвіз для українців 2019: які країни легко доступні для туристів з України

Відео дня

«Сьогодні громадяни України можуть абсолютно спокійно, без віз, їздити до 86 країн світу, з них до 34 потрібен біометричний паспорт. 112 держав ми ділимо на дві групи, 54 – це спрощений в'їзд, частковий безвіз - або електронна віза, або віза по прибуттю. Ще 58 – поки що потрібно отримувати візу в дипломатичних або консульських установах», - сказав Клімкін.

«Станом на сьогодні ми ведемо переговори і консультації або щодо подальшого спрощення візового режиму, або щодо безвізу з 22 країнами. Найближчим часом, протягом декількох місяців почнуться переговори із ще кількома країнами», - зазначив міністр.

Нагадаємо, за минулий 2018-й рік Україна підвищила свої позиції в рейтингу паспортів світу на три пункти, посівши в оприлюдненому компанією Henley & Partners списку 41-ше місце. 

Нагадаємо, безвізовий режим між Україною та Євросоюзом діє з 1 червня 2017 року. Нещодавно стало відомо, що ним вже скористалися близько двох мільйонів українців.