З Івано-Франківської області ведучий передачі «Світ навиворіт» Дмитро Комаров сьогодні, 5 квітня, вранці розпочав рекордний політ Україною. Про це у соціальній мережі Facebook повідомив сам Комаров.

Читайте такожОдесит на велосипеді із синьо-жовтим прапором об'їхав Південну та Центральну Америку (відео)

«Наш рекордний політ стартував. Пролетіли над Чорногірським хребтом, з відстані витягнутої руки (крила) бачили вершину Говерли. Нереальна краса. Часу писати немає, все на хвилини. Зараз вилітаємо з Косино до Дрогобича. Косино зустріло по-королівськи, червоною доріжкою і бутербродами з ікрою. Слідкуйте за нашим польотом онлайн тут, а також в сторіз інстаграму. До понеділка ми весь час летимо», - написав ведучий.

Відео дня

Стартував політ о 6.40 з Коломиї. Тут же увечері 7 квітня його мають завершити. Вже сьогодні по обіді команда планує бути в Житомирі, а ночувати мають надію в Києві.

Комаров разом із оператором Олександром Дмитрієвим та двома пілотами планують відвідати 33 аеродроми загальним маршрутом понад 3 тис. км за три дні. Щоб встигнути усе облетіти потрібно здійснювати від 8 до 12 посадок щодня.

«Ми хочемо показати, що «мала авіація» є дуже важливою для країни. Її можна використовувати в рятувальних роботах, медичних та воєнних цілях, з її допомогою можна контролювати вирубку лісів. Літаки можуть стати транспортною частиною України. Зараз у всьому світі таке є. Авіамаршрутка коштує не так дорого, як здається.

У нас для цього все є», - сказав журналістам перед вильотом ведучий програми «Світ навиворіт».

Ідейним натхненником такого польоту став коломийський авіатор Ігор Табанюк. До польоту готувались майже місяць.

Запланований маршрут охоплює практично всю Україну, за винятком закритих для польотів регіонів. На шляху у пілотів Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одеса, Вінниця, Кам'янець-Подільський, Житомир, а також Косино, Дрогобич, Скадовськ, Бердичів, Гайсин, Веселе та інші населені пункти.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, ведучий популярної програми «Світ Навиворіт» Дмитро Комаров назвав країну, в яку він хотів би повернутися, а також «одноразову» країну для подорожей.