Відкриття нового терміналу А в аеропорту "Київ" / Фото УНІАН

Міжнародний аеропорт «Київ» ім. Ігоря Сікорського (Жуляни) ввів в експлуатацію термінал «А», розширений на 9,5 тис. кв. м - до 23,7 тис. кв. м.

Читайте такожВ аеропорту "Київ" можуть обмежити польоти у нічний час

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив засновник інвестиційної групи UFuture Василь Хмельницький, співвласник керуючої компанії аеропорту.

Відео дня

«Ми ухвалили рішення розширити міжнародний термінал, щоб пасажири не стояли в чергах в пікові години. Наша група системно реінвестує прибуток у розвиток аеропорту й лише в поточну реконструкцію нового терміналу вклала 630 млн гривень», - сказав він.

Хмельницький зазначив, що розширення терміналу дозволить приймати та відправляти вдвічі більше пасажирів, а також покращить комфорт перебування в аеропорту.

«До цього термінал «А» міг обслужити до тисячі пасажирів на годину. Відповідно, ці пасажири витрачали на проходження формальностей хвилин 50-60. Після розширення терміналу вони можуть проходити всі формальні процедури вдвічі швидше», - сказав він.

Розширений термінал А в аеропорту "Київ" / Фото УНІАН

Крім цього, Хмельницький повідомив, що на привокзальній площі перед новим крилом терміналу побудовано новий паркінг на 135 паркомісць, що збільшило паркінг аеропорту на 40%.

Також, він розповів, що в майбутньому планується ще більше розширити термінал, однак строків не назвав.

Кафе в аеропорту "Київ" / Фото УНІАН

Як повідомляв УНІАН, аеропорт «Київ» ім. Ігоря Сікорського (Жуляни) планував завершити розширення терміналу "А" на 9,5 тис. кв. м у травні 2019 року.

Міжнародний аеропорт «Київ» ім. Ігоря Сікорського, другий в Україні за величиною пасажиропотоку, в січні-квітні цього року, порівняно з аналогічним періодом 2018 року, збільшив пасажиропотік на 36,5% - до 854,4 тис. осіб.

Аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського є одним із найстаріших аеропортів України й працює з 1924 року. В 2012 році було завершено реконструкцію аеропорту та будівництво відразу кількох нових терміналів, включаючи центральний термінал «А» і віп-термінал для бізнес-авіації.

Довідка УНІАН. UFuture - інвестиційна група, яка об'єднує компанії та соціальні проекти українського підприємця Василя Хмельницького. До складу групи UFuture входять девелоперська компанія UDP, що спеціалізується на великих інфраструктурних проектах, другий найбільший у країні міжнародний аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського, національний оператор зовнішньої реклами «РТМ-Україна», індустріальний парк «Біла Церква». Група також розвиває інноваційні бізнеси, такі як UDP Renewables, яка створює під ключ і розвиває під своїм управлінням сонячні електростанції, фармацевтична компанія «Біофарма», інноваційні парки UNIT.City і LvivTech.City.