У Китаї відкриють один з найбільших аеропортів у світі / фото Вікімедіа

У Китаї збираються відкрити новий гігантський аеропорт на околиці Пекіна. Аеропорт «Пекін-Даксін» прийме перший комерційний рейс 20 вересня.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на CNN.

Площа чотирьох його злітних смуг та терміналу дорівнює розмірам 97 футбольних полів (1 мільйон квадратних метрів).

Читайте такожУ Китаї добудували найбільший у світі аеропорт (фото)

Своєю первісною метою аеропорт задекларував до 2025 року вийти на показник у 72 мільйони пасажирів і два мільйони тонн вантажів, перевезених щороку. Надалі очікується, що аеропорт матиме сім злітних смуг та забезпечуватиме перевезення щонайменше 100 мільйонів пасажирів і чотири мільйони тонн вантажів.

Аеропорт «Даксін» спроєктували архітектор Заха Хадід та її китайські колеги. Кошторис проєкту складав 11,5 мільярда доларів. Спорудження почалося у 2014 році. У будівельних роботах брало участь понад 40 тисяч робітників.

За його форму китайські ЗМІ охрестили аеропорт «морською зіркою»: п’ять залів очікування з’єднанні в центрі з головною залою. Це зроблено з метою зменшити відстань, яку мають проходити пасажири. Адміністрація аеропорту пообіцяла, що відстань між зонами контролю та найвіддаленішими терміналами буде не більше 600 метрів (8 хвилин ходьби).

«Пекін-Даксін» стане другим летовищем після столичного аеропорту Пекіна, який перебуває на межі своїх потужностей.