У Airbnb Inc прогнозують кардинальну зміну туристичних маршрутів / ілюстрація REUTERS

Світовий туризм, скоріш за все, ніколи до кінця не відновиться після пандемії коронавірусу.

З такою заявою виступив співзасновник і головний виконавчий директор американського сервісу бронювання житла Airbnb Inc. Брайан Чески. Про це повідомляє Axios.

Читайте такожAirbnb назвавши головні туристичні тренди 2020 року

Відео дня

"Я офіційно заявляю, що туризм ніколи не повернеться до того, яким він був до COVID-19, він вже не буде таким, як раніше», - сказав Чески.

Він вважає, що в майбутньому відпочиваючи будуть триматися ближче до домівки, обмежуючи свої поїздки. При цьому, на його думку, ще більшої популярності набудуть національні парки.

"Я гадаю, ви побачите, що туризм стане набагато ближчим, більш місцевим. Люди не літають на літаках, вони не перетинають кордони, вони особливо не здійснюють поїздок до міста, вони не їздять у справах", - сказав Чески.

Він зазначив, що "колись люди повернуться у літаки", але станеться "перерозподіл місць для подорожей".

Зміни, що відбуваються, за словами Чески, ще багато років будуть позначатися на бізнесі та поїздках, пов'язаних з проведенням конференцій. "Я вважаю, багато людей зрозуміють, що їм не потрібно сідати в літак, щоб провести зустріч", - сказав він.

Довідка УНІАН. Airbnb була заснована у 2008 році в Сан-Франциско і являє собою сервіс з бронювання житла у власників напряму. За послугу компанія бере комісію як з власників житла, так і з орендарів. Airbnb представлена більш ніж у 100 тис. міст світу.

Як повідомляв УНІАН, сервіс короткострокової оренди житла Airbnb призупинив можливість бронювання в Пекіні до кінця лютого через спалах коронавірусу в Китаї.