Ілюстрація REUTERS

Хорватія з 9 травня пускає іноземних туристів з наявності у них заброньованого житла попри те, що офіційно запроваджену у зв’язку з коронавірусом заборону на перетин кордону не скасовували.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на хорватську газету Jutarnji list.

Читайте такожЄврокомісія представила рекомендації для відновлення туризму всередині ЄвросоюзуЗазначається, що з юридичної точки зору прийом туристів суперечить рекомендаціям органів охорони здоров'я Хорватії, які дозволяють іноземцям перетинати кордон тільки в трьох випадках.

Відео дня

Зокрема, якщо вони доведуть право власності на нерухомість або судно в Хорватії або приїжджають в країну на похорон. Другий виняток – це люди, запрошені до Хорватії суб'єктом економічної діяльності. Третій виняток стосується іноземців, які мають «економічний інтерес» в Хорватії.

За даними газети, туристи з-за кордону потрапляють в категорію «економічного інтересу», хоча про це прямо ніде не сказано в офіційних документах.

Також на таких туристів не поширюється вимога 14-денного карантину після прибуття.

Хоча міністр внутрішніх справ Хорватії Давор Божинович і оголосив напередодні, що рішення про відкриття кордонів і відновлення туризму, на практиці Хорватія почала пускати іноземців вже з 9 травня.

Раніше УНІАН писав, що у МОЗ розповіли, коли Україна зможе відкрити кордони.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.