Коли в Україні дозволять відвідувати пляжі / фото: ua.depositphotos.com

У рамках послаблення карантинних обмежень в Україні планують дозволити пляжний сезон, адже вже зовсім скоро літо та й пляжі стали поступово відкривати в інших країнах.

Коли відкриють пляжі в Україні

Читайте такожІталія відкриває кордони для туристів з ЄС

Дозволити купатися в цьому сезоні пообіцяв головний державний санітарній лікар України Віктор Ляшко. За його словами, спеціалісти підтвердили, що морська сіль спільно з сонячним ультрафіолетовим випроміненням знищує збудника коронавірусної хвороби, тому в Україні буде дозволено відкрито пляжний сезон.

Відео дня

Також МОЗ має намір дозволити плавати в річках. Як пояснив Ляшко, в прісній воді збудник має можливість виживати, однак, за наявними даними науковців, у річках з проточною водою інфікуватись досить складно – лише при близькому контакті.

Пляжі під час пандемії COVID-19: умови відвідування

У Міністерстві охорони здоров’я не рекомендують відвідувати пляжі літнім людям і тим, у кого є хронічні захворювання.

Читайте такожБезпечно, гостинно і дуже красиво: Батумі чекає іноземних туристів вже з липня

На пляжі потрібно буде дотримуватися безпечної дистанції – не менш як 2 метри.

Крім того, слід виконувати правила особистої гігієни: мити руки, кашляти тільки в одноразову серветку або в ліктьовий згин.

Водночас усі ті, хто буде обслуговувати та допомагати проводити відпочинок на пляжі, повинні будуть використовувати маску на обличчі, щоб унеможливити передачу збудника коронавірусної хвороби.