Колоритна Шрі-Ланка / фото Вероніка Кордон

Шрі-Ланка готується приймати мандрівників з усього світу вже з 1 серпня 2020 року. При цьому умови відвідування країни будуть дещо видозмінені, з урахуванням пандемії коронавіруса.

Читайте такожОстрів Шрі-Ланка: неймовірна і суперечлива країна на березі Індійського океану

Про це повідомляється на туристичному веб-сайті Шрі-Ланки srilanka.travel.

Відео дня

Зокрема, згідно з новими правилами, з 1 серпня Шрі-Ланку зможуть відвідувати всі типи мандрівників з усіх країн, чи то групи, сім'ї або окремі особи.

При цьому для прийому туристів будуть працювати три аеропорти країни: Міжнародний аеропорт Бандаранаїке (BIA), аеропорт Коломбо Ратмалана (RMA) і аеропорт Маттала Раджапакса Хамбантота (MRIA).

Всім мандрівникам потрібна дійсна віза, яка буде видана на 30 днів і може бути продовжена до 6 місяців після прибуття. Візу на Шрі-Ланку можна буде замовити онлайн, візовий збір - 100 доларів. Також розглядається питання про подальше ослаблення для гостей з тривалим перебуванням, що дозволить туристові отримати багаторазову п'ятирічну візу з максимальним терміном перебування 6 місяців.

Мінімальний термін перебування туристів на Шрі-Ланці повинен буде складати не менше 5 ночей. При подачі документів на візу потрібно буде пред'явити: деталі бронювання в сертифікованому готелі (вони будуть перераховані на туристичному веб-сайті Шрі-Ланки); маршрут в Шрі-Ланці; зворотний квиток; підтвердження медичної страховки.

Крім того, перед посадкою на рейс і після прибуття на Шрі-Ланку туристи повинні будуть надати негативний результат тесту на COVID-19, зроблений не раніше ніж за 72 години до початку посадки.

Туристів не будуть відправляти на карантин по прибуттю на Шрі-Ланку, якщо в них не будуть виявлені симптоми захворювання. Також в аеропорту прибуття туристам будуть проводити безкоштовні ПЛР-тести. Зараз для отримання результатів такого тесту потрібно 24 години, однак до серпня місцева влада розраховує скоротити термін очікування до 4-6 годин. Ще один тест буде проведено через 4-5 днів після прибуття мобільним підрозділом за погодженням з вашим сертифікованим постачальником житла. Мандрівники, які проживають більше 10 днів, повинні будуть пройти третій тест під час свого перебування.

Читайте такожБуддійські храми, чайні плантації та екзотичні тварини: що подивитися на Шрі-Ланці

У разі виявлення позитивного результату ПЛР, туриста відправлять на карантин у спеціально відведеному готелі або госпіталізують, в залежності від його стану. Такий карантин зазвичай триває від 14 до 21 дня.

При цьому туристів просять домовитися зі своїм готелем або турагентом з приводу транферу. Громадським транспортом користуватися не радять.

Також повідомляється, що всі туристичні об'єкти будуть відкриті з 1 серпня. Для туристів не буде жодних обмежень на пересування між районами.

Крім того, влада Шрі-Ланки нагадує, що будучи островом і завдяки вжитим запобіжним заходам, країна змогла впоратися з поширенням коронавіруса. Станом на 5 червня, за останні 30 днів в країні не було виявлено жодного активного осередка захворювання.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше в МЗС України розповіли, з якими країнами домовляються про відкриття кордонів для українців.