Чернівчан ознайомили із копією бойового човна вікінгів / фото УНІАН

У Чернівцях сьогодні на озері поблизу парку «Жовтневий» відбулося відкриття корабельного сезону.

Як передає кореспондент УНІАН, місцева громадська організація «Клуб історичної реконструкції «Берсерк» ознайомила чернівчан та гостей міста із бойовим кораблем вікінгів, на якому всі бажаючі мали змогу поплавати по озеру.

Містянам показали копію скандинавського дракару / фото УНІАН

Представники «Берсерку», одягнуті у середньовічні обладунки, демонстрували місцевим жителям, як правильно гребти на човні.

Відео дня

Також на березі неподалік озера облаштували невеличке вікінгове містечко, де відвідувачі мали змогу приміряти обладунки, доторкнутися до справжнього металевого меча чи сфотографуватися на оригінальному кріслі-троні.

Неподалік озера в чернівецькому парку облаштували вікінгове містечко/ фото УНІАН

Голова клубу Андрій Охрімовський працює лікарем швидкої медичної допомоги, а заняття дослідженням епохи Середньовіччя називає власним захопленням.

«Ми досліджуємо період з IX по XI століття. Це якраз часи Київської Русі. Тоді якраз починалося становлення державності, перші князі, перші війська та інші утворення... Наша мета – популяризація активного способу життя», – розповів він.

За словами Охрімовського, клуб «Берсерк», окрім корабельної справи, займається вивченням матеріальної культури та побуту.

«Весь наш одяг, всі наші обладунки зроблені на основі археологічних знахідок часів Київської Русі», – повідомив він.

Шанувальники історичних досліджень одягнулись у середньовічні обладунки / фото УНІАН

Корабель, який сьогодні «вікінги» продемонстрували чернівчанам, приїхав з Німеччини. Це – копія скандинавських дракарів.

За словами Охрімовського, особливістю цього човна є те, що він створений для плавання навіть на найменших річках та водоймах. А ще існує можливість компактного перевезення його по суші.

Човен створений для плавання на найменших річках та водоймах / фото УНІАН

Разом з тим, організатор події розповів, що невдовзі клуб «Берсерк» розпочне будівництво ще одного дерев’яного човна. Процес роботи відбуватиметься у парку «Жовтневий», і до нього зможе долучитися будь-хто з бажаючих, щоб спробувати себе у якості давнього кораблебудівника.

Читайте такожГість з морських глибин: неподалік італійського Неаполя помітили гігантського сірого кита (відео)

«Цей корабель буде точним аналогом лодії часів Київської Русі. Вказаний проект матиме освітній характер. Будь-хто зможе прийти, взяти в руки інструменти і майструвати», – повідомив Охрімовський.

На його думку, ці заходи можуть зацікавити не лише чернівецьких шанувальників Середньовіччя, а й у майбутньому стануть однією з важливих туристичних родзинок Чернівців.

Охрімовський додав, що клуб очікує на туристів, яких із задоволенням навчатимуть історії, корабельної справи та тренуватимуть, як плавати на човнах.

Вас також можуть зацікавити новини