Про печеру знали давно але гроші на її благоустрій місто змогло виділити тільки зараз \ скріншот з відео

Старовинні печери-каменоломні готують для туристів і жителів Миколаєва.

Читайте такожГлиняні труни та посуд: в Єгипті знайшли стародавні поховання віком 6 тисяч років (фото)Дослідники припускають, що в цих лабіринтах добували вапняк стародавні греки. Було це в п'ятому столітті до нашої ери. Саме з каменів з цих печер зведено центр міста.

Чому печери століттями ховали від громадськості і що зможуть нарешті побачити відвідувачі йдеться в сюжеті ТСН.

Зараз катакомба електрифікована, тут можна вільно ходити, лише подекуди нахиляючи голову. Втім, півроку тому тут жили бездомні і печера вся була завалена сміттям. "Зверху був прохід 40 см, а тому можна було тільки пролізти. Близько 20 машин сміття вивезли звідси", - розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаєва Олександр Герасеменя.

Про печеру знали давно, кажуть чиновники, але гроші на її благоустрій місто змогло виділити тільки півроку тому. Разом з комунальниками тут вже кілька місяців працюють археологи. Вчені впевнені, на цьому місці століттями добували вапняк. Як доказ вони показали фотографії артефактів, знайдених в печері. "Це знаряддя праці: пасадижі, гаки, кірок, яким добували камінння. Можливо, перші розкопки каменів проводили саме стародавні греки", - говорить археолог Олександр Смирнов. 

Новини по темі