"Велика реставрація" і "Велике будівництво" значно поліпшили міський простір, зазначив Труханов / фото Odessa Online

Державна підтримка Одеси дозволить Україні зробити якісний стрибок у сфері туризму.

Про це заявив Одеський міський голова Геннадій Труханов під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, який пройшов у Києві, пише Odessit.ua.

Геннадій Труханов підкреслив, що цього року, за попередніми даними, Одеса повернеться до "доковідних" цифр, - близько 3 мільйонів туристів на рік.

Відео дня

За словами мера Одеси, цьому сприяє проведена спільна робота: програми Президента "Велика реставрація" і "Велике будівництво" значно поліпшили міський простір.

"Ми вже реалізували низку проектів. Це і новий аеродромний комплекс. І найбільший в Україні пішохідний центр у вихідні та святкові дні. Також з 2014 року з міського бюджету виділяються колосальні суми для проведення реставраційних робіт", - сказав Геннадій Труханов.

Геннадій Труханов зазначив, що при злагодженій співпраці держави і міста в Одесі може з'явитися найбільший і найкрасивіший парк у Східній Європі - Ювілейний. А ще участь держави допоможе створити нові піщані пляжі.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький підкреслив, що особливої уваги потребує питання забезпечення населення країни й, в тому числі Одеського регіону якісною питною водою.

"Якість питної води в регіоні залежить від стану водопровідно-каналізаційних споруд. Актуальним питанням є реконструкція об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства Одеси. Вартість реалізації даних проектів значна для місцевого бюджету. Без допомоги держави ситуацію кардинально в регіоні вирішити неможливо", - сказав Сергій Гриневецький.

Президент України підкреслив, що Одеса дійсно є магнітом для українського туриста і повинна стати прикладом для всієї України.

"Ми повинні підійти до питання Одеси як до питання пріоритетного курорту і зробити все, щоб турист сюди повертався! Для цього розробимо окрему програму для Одеської області, де особливу увагу приділимо питанням безпеки та збереженню історичного багатства міста", - сказав Володимир Зеленський.

Геннадій Труханов зазначив, що при спільній роботі державної та міської влади одеська мрія може стати національною реальністю.

фото Odessa Online