Грузія готова знову приймати іноземних туристів з 1 липня / Фото УНІАН

У вересні 2020 року в столиці Грузії Тбілісі заплановано провести 112-ту сесію Виконавчої ради Всесвітної туристської організації (UNWTO), на яку будуть запрошені десятки міністрів туризму з різних країн світу. 

Читайте такожМіжнародний туризм може впасти на 80%, це загрожує 120 мільйонам робочих місць - ООН

Головною темою обговорення стане майбутнє світової індустрії туризму та заходи щодо її відновлення, розповів генеральний секретар UNWTO Зураб Пололікашвілі під час відеоконференції з прем’єр-міністром Грузії Георгієм Гахарія, повідомляє Travel Press Club.

Відео дня

Водночас генсек UNWTO привітав "грузинський" антикризовий план для підтримки туризму та зазначив, що Грузія вжила дуже правильних та успішних кроків, що дозволило їй стати першою країною, яка вже з 1 липня відкриє свої кордони для іноземних туристів. Під час відеоконференції було відзначено успішний досвід Грузії як у боротьбі з  коронавірусом, так і заходи щодо обсервації громадян у карантинних зонах. "Це хороша конкурентна перевага, яку Грузія обов'язково повинна використати після відкриття кордонів для іноземних туристів", - зазначив генеральний секретар UNWTO.

При цьому Пололікашвілі позитивно оцінив рішення уряду Грузії щодо виділення різних курортів країни для створення "туристичних зелених зон", де не було заражень коронавірусом. За словами генерального секретаря UNWTO, Грузія має дуже вигідне географічне розташування та за останні роки створила сучасну туристичну інфраструктуру, що значно підвищує її конкурентоспроможність на світовому туристичному ринку.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше стало відомо, що Грузія буде готова прийняти іноземних туристів з 1 липня 2020 року.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.