Фото REUTERS

Найбільш бажаним напрямком для туристів у Китаї, що оговтується після пандемії смертельного коронавірусу, стало місто Ухань, що було епіцентром розповсюдження Covid-19.

Відповідні результати вказуються у звіті Центру досліджень туризму Китайської академії соціальних наук, повідомляє China Daily.

Читайте такожВ китайському Ухані після трьох місяців карантину відкрили зоопарк (відео)

Відео дня

Китайці мотивують це тим, що хочуть зробити свій внесок в економічний розвиток регіону після пандемії. На другому і третьому місці опинилися Пекін і Чунцин.

Загалом, китайський ринок внутрішнього туризму поступово відновлюється, люди планують подорожі, в першу чергу, на час літніх і національних свят.

Цікаво, що особливо цікавляться подорожами люди з низькими доходами, адже після пандемії готелі і визначні пам’ятки пропонують нижчі ціни, ніж раніше.

Крім того, за оцінками Центру досліджень туризму, в 2020 році китайці витратять 5746 юанів (приблизно €750) на подорожі. Це на 734 юані (приблизно €96) більше, ніж попереднього року.

Близько 72,4% опитаних сказали, що вони все ще зберігають плани щодо подорожей, оскільки пандемія слабшає. При цьому приблизно 30% респондентів відповіли, що реалізують їх протягом трьох-шести місяців після закінчення спалаху. І лише 9,4% повідомили, що тимчасово перестали планувати будь-які поїздки.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня у китайському місті Ухань, яке було епіцентром поширення коронавірусу, з лікарень виписали всіх пацієнтів хворих на COVID-19.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.