Бельгійський ліс Халлербос (Hallerbos), також відомий як "синій ліс", щорічно в середині квітня приваблює тисячі мандрівників і фотографів завдяки величезному килиму квітів дзвіночків, що покривають весь ліс.

Читайте такожПоміж вишневих садків та нарцисів: у Берліні вже справжня туристична весна (фоторепортаж)

Саме у другій половині квітня сині дикі гіацинти (Wild bluebells), як ще називають цей вид дзвіночків, розквітають на повну. Звісно, залежно від погоди - у різні роки сезон цвітіння цих квітів, яких триває близько тижня-двох, може трохи зміщуватися - на початок чи кінець місяця. Також досвідченні відвідувачі лісу радять обирати для походу ранок чи вечір перед заходом сонця - тоді й пейзажі найкращі, й квіткові аромати найбільш насичені.

Відео дня

Втім, якщо ви потрапите у ці краї у іншу пору року - все одно варто завітати у буковий заповідний ліс Хеллербос, який є доволі популярним містом серед туристів та місцевих, адже виглядає він неймовірно і є доволі затишним завжди.

Ліс Халлербос розташований приблизно в 5 кілометрах на південь від центру бельгійського міста Халле (Halle) у провінції Фландрія, яке не слід плутати з однойменним містом у Німеччині. Цю відстань легко можна подалати трохи більше ніж за годину пішки постійно по прямій або ж за півгодини проїхати на велосипеді - веломаршрут становить близько 7 кілометрів.

Також до "синього лісу" можна доїхати на авто з центру міста за 15 хвилин дорогою N28 - близько 9 кілометрів. Або ж скористатися громадським транспортом - близько 10-15 хвилин від центру автобусом номер 114 до станції Halle Vlasmarkt, а звідти близько 500 метрів пішки до лісу.

До речі, місто Халле розташоване всього у 16 кілометрах від столиці Бельгії - Брюсселю.

Нагадаємо, у квітні в українському місті Ужгород триває сезон цвітіння сакури. Як це відбувається - читайте у великому матеріалі УНІАН.Туризм.