У затриманих знайшли російську символіку / СБУ

У Запорізькій області співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили мережу інформаторів, організовану представниками Генштабу збройних сил РФ.

Як повідомляє Управління Служби безпеки України в Запорізькій області, організатором групи, до якої входило шість осіб, є житель Запорізької області.

Сьогодні його було затримано оперативниками спецслужби за місцем проживання. Під час обшуків правоохоронці вилучили телефони, комп’ютерну техніку з доказами контактів з російськими кураторами, плани-схеми розташування військових частин та будівель правоохоронних органів, гранату РГД-5, набої калібру 5,45 та 9 мм, російську символіку та велику кількість військового спорядження.

Відео дня

Читайте такожПід Горлівкою ЗСУ відбили атаку окупаційних військ - у бойовиків великі втрати

«Він у 2015 році, перебуваючи на території тимчасово анексованої території АР Крим, був завербований представниками російських спецслужб. Від своїх кураторів чоловік отримав завдання створити розгалужену мережу інформаторів на території Запорізької області», - зазначили в управлінні.

Співробітники СБУ задокументували, що основним завданням агентів був збір та передача інформації про переміщення військової техніки ЗС України у Донецькому напрямку, перевірка наявності та функціонування блокпостів, розробка та відпрацювання безпечних маршрутів в’їзду на територію Запорізької області з тимчасово окупованих територій.

«Спецслужби РФ також цікавило розташування об’єктів критичної інфраструктури, військових частин, правоохоронних органів та адміністративних будівель регіону. Зібрану інформацію агенти передавали своїм кураторам мобільними телефонами та через Інтернет», - йдеться у повідомленні.

СБУ

У відомстві додали, що у рамках відкритого кримінального провадження за ст. 111 та 258-3 Кримінального кодексу України віршується питання щодо оголошення про підозру організатору мережі. Стосовно інших учасників буде прийнято окреме процесуальне рішення.

Тривають слідчо-оперативні дії.