Ці проблеми з часом почали усувати \ УНІАН

Військові висловлюють низку претензій до якості міномету “Молот”.

Читайте такожВ Міноборони причиною вибуху міномета «Молот» на Рівненщині назвали подвійне заряджання - ЗМІ

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони заявив колишній заступник командира 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Олександр Самарський.

Відео дня

“Міномет може перевозитися як приховано, так і буксиром за автомобілем. За 3-4 таких буксирування лопалися шви на колісній базі. Проте ці проблеми з часом почали усувати. Такі самі проблеми були і з опорною плитою міномета, ці плити нам замінювали. Те, що говорилося про проблеми із механізмом заряджання, то ці механізми є більш ніжні, ніж на мінометі “Сані”, і потребують більшого догляду. Дійсно, якщо кулачки у механізмі подвійного заряджання не змастити та не почистити, то вони заїдають і не розводяться”, - сказав він.

***До складу радянського мінометного комплексу «Сані» входить 120-мм міномет 2Б11.

М120-15 «Молот» — міномет калібру 120 мм українського виробництва, розроблений на основі радянського міномета 2Б11. За повідомленням виробника, - ПАТ «Завод «Маяк», що входить до складу ДК «Укроборонпром», – на відміну від 2Б11, «Молот» роблять з новітніх сплавів, які мають подовжити йому термін експлуатації.