З опівночі 29 грудня Україна забезпечуватиме "режим тиші" на Донбасі / фото УНІАН

Сторони збройного конфлікту на Сході України узгодили введення безстрокового режиму припинення вогню з півночі 29 грудня за Київським часом.

Читайте також"Росія готується до різних сценаріїв": військовий експерт розповів, яким може стати 2019 рік для Донбасу

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» повідомив представник України на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську Євген Марчук.

Відео дня

«На засіданні сьогоднішньої групи (робочої підгрупи з питань безпеки ТКГ – УНІАН) в режимі (відео)конференції було обговорено пропозицію України, яка була внесена на минулому засіданні про введення режиму тиші», - сказав він.

«Ми підкреслили, що цей режим "тиші" потрібно максимально використати для ремонту об'єктів критично важливої інфраструктури. Їх, на превеликий жаль, декілька», – додав Марчук.

Представник України висловив надію, що режим тиші почнеться вже з наступної ночі - "тобто з 29 грудня цього року, нуль-нуль годин".

Раніше в прес-центрі ОС заявили, що підрозділи Збройних сил України, які виконують завдання у районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі, після завершення військового положення залишаються в повній бойовій готовності.