Окупанти посилюють тиск на жителів Донбасу, які не відмовилися від українського громадянства / фото УНІАН

На Донбасі окупанти посилюють тиск на людей, які не відмовились від українського громадянства.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

Читайте такожДоба на Донбасі: окупанти обстріляли українські позиції та зазнали важких втрат

Відео дня

"Російські окупаційні адміністрації посилюють тиск на жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, які не бажають відмовлятись від українського громадянства. Зокрема, керівники окремих підприємств не виплачують заробітну плату або зменшують її розмір працівникам, які не мають так званих республіканських паспортів", - зазначив Праута.

За його словами, водночас, працівникам підприємств повідомляють про можливість першочергового отримання російського громадянства за умови наявності "паспорту ДНР/ЛНР".

Крім того, за даними розвідки, серед людей пенсійного віку інтенсивно розповсюджуються чутки про підготовку "урядових розпоряджень" про виплату пенсій тільки власникам паспортів так званих "ДНР/ЛНР" та примусове вилучення паспортів громадян України. "Зазначене викликає невдоволення місцевого населення похилого віку через небажання здійснювати заміну документів для збереження можливості отримання пенсійних виплат від Уряду України", - додав речник Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, Росія в три рази посилила розвідку на Донбасі та готується до наступу.