Мирні ініціативи у цьому напрямку проявляє виключно українська сторона / Фото УНІАН

Збройні формування Російської Федерації нахабно продовжують мінувати території поблизу лінії розмежування сторін, наражаючи на небезпеку мирних громадян Донбасу.

Читайте такожВ ООН зазивали усі сторони на Донбасі виконати Мінські угоди

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) на сторінці операції Об’єднаних сил у Facebook.

Відео дня

За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 26 січня, приблизно за три кілометри на північ від селища Лисе (на південний схід від Луганська) команда спостерігачів вперше зафіксувала попереджувальний знак про мінну небезпеку з написом російською мовою, який було встановлено орієнтовно за два метри від дороги.

«Воїни Збройних сил України, співробітники ДСНС та представники цивільно-військових адміністрацій Донецької та Луганської областей докладають багато зусиль щоб повернути Донбас до мирного життя. З цією метою систематично проводяться роботи з виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів, серед яких артилерійські снаряди, мінометні міни, гранати, на території поблизу лінії розмежування сторін», - йдеться у повідомленні.

На жаль, наголошують в СЦКК, мирні ініціативи в цьому напрямку проявляє, виключно, українська сторона, в той час як окупаційна адміністрація та збройні формування Російської Федерації демонструють лише зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту та погіршенні гуманітарної ситуації на Донбасі.

Українська сторона СЦКК вкотре закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування Російської Федерації не ігнорувати інтереси цивільного населення по обидва боки лінії зіткнення, а також проблеми екологічної безпеки регіону та відновлення цивільної інфраструктури Донбасу.