Окупанти в черговий раз обстріляли житлові будинки в Золотому / фото УНІАН

Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці здійснили черговий обстріл населеного пункту Золоте на тимчасово окупованій території України для звинувачення в цьому підрозділів Об’єднаних сил, створюючи загрозу життю мирного населення.

Читайте такожВійськовий, який у січні зник з бойових позицій, потрапив у полон бойовиків

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу операції Об’єднаних сил на сторінці у Facebook.

Відео дня

Як повідомляє українська сторона СЦКК, інформаційні ресурси російсько-окупаційних бандформувань 31 січня та 1 лютого поширили інформацію про нібито зафіксовані порушення режиму припинення вогню з боку підрозділів Збройних сил України на напрямку Золоте-4 – Золоте-5

Проте, детальне вивчення обставин обстрілу свідчить про непричетність підрозділів Об’єднаних сил до обстрілу дитячої установи та житлових будинків мирних жителів Золотого-5, про які намагаються запевнити своїх читачів так звані ЗМІ російської-окупаційної влади. 

«Найближчі позиції підрозділів Об’єднаних сил розташовані на віддаленні, що унеможливлює застосування СПГ та стрілецької зброї, які могло б спричинити зазначені вище пошкодження житлових будинків. Крім того, перевищення висот не дозволяє вести вогонь з позицій Об’єднаних сил», - йдеться в повідомленні.

фото facebook/pressjfo.news

Зазначається також, що ці факти в черговий раз свідчать про цілеспрямовані дії окупаційної адміністрації та збройних формувань РФ щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню під час перемир'я та свідоме невиконання Мінських домовленостей.