Неможливо закінчити те, чого не існує, каже експерт / фото УНІАН

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов вважає, що війна на сході України закінчиться тоді, коли наша країна її офіційно визнає.

Неможливо закінчити те, чого не існує, розповів аналітик під час чату на "Главреді".

За словами співрозмовника, у президента Петра Порошенка була реальна можливість закінчити війну та повернути захоплений Росією Крим за час його президентства.

Відео дня

"Визнання факту збройного конфлікту між Україною і Росією змусило б світову спільноту не "висловлювати занепокоєння", а діяти за нормами міжнародного права...", - зазначив Жданов.

Експерт наголосив, що в такому випадку "всередині країни були введені в дію норми Конституції та Законів України щодо відновлення територіальної цілісності та суверенітету України".

Читайте такожОкупанти зазнали масштабних втрат на Донбасі, у бійців ООС — четверо поранених

"Відповідно, протягом п'яти років це питання (війни на Донбасі — Ред.) можна було б закрити остаточно", — заявив полковник запасу.

"Джавеліни" (американські протитанкові ракетні комплекси — Ред.) відіграють тільки політичну роль — вони на складах. За запевненням нашого політичного керівництва, в зону ООС вони надсилатися не будуть. "Джавеліни" були передані для демонстрації підтримки України з боку США", — сказав аналітик.

Жданов вважає, що кількість обстрілів у зоні ООС залежить від домовленостей керівників України та РФ.

"...ситуація в разі перемоги Порошенка на виборах (31 березня заплановані президентські вибори — Ред.) залишиться такою ж ще, як мінімум, на п'ять років", — заявив він.