На окупованому Донбасі були виявлені російські засоби радіоелектронної боротьби / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що помітили близько 30 різних гаубиць на окупованій частині Донбасу.

Як повідомляється у звіті місії станом на 19:30 18 березня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ, місія продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Мінським меморандумом, а також комплексом заходів із виконання Мінських угод і доповненням до нього щодо відведення танків з озброєнням калібру до 100 мм.

Зокрема, у непідконтрольних уряду України районах було помічене озброєння, розміщене з порушенням визначених координат для його відведення.

Відео дня

Зазначається, що 14 березня безпілотний літальний апарат СММ малого радіуса дії виявив 16 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм), 14 буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм) і 3 протитанкові гармати (МТ-12 «Рапіра», 100 мм) на полігоні біля населеного пунку Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська); та одну протитанкову гармату (МТ-12) поблизу Перевальська (38 км на захід від Луганська).

Читайте такожУкраїнські військовики ліквідували двох окупантів та знищили дві ворожі БМП на Донбасі

Також 17 березня безпілотник СММ малого радіуса дії виявив 6 танків (ймовірно Т-64) і, ймовірно, одну самохідну гаубицю (2С3 «Акація», 152 мм) у Луганську.

Крім того, було виявлене озброєння, розміщене за лініями відведення, але й за межами виділених місць зберігання озброєння.

14 березня безпілотник СММ малого радіуса дії виявив 11 танків (Т-64), на одному з яких не було ствола, на полігоні поблизу Шимшинівки (27 км на південний захід від Луганська) та 25 танків (Т-64), на одному з яких бракувало ствола, 9 буксируваних мінометів (2Б11 «Сани», 120 мм) і 4 зенітні ракетні комплекси (9K35) на полігоні неподалік від Бугаївки.

Також на окупованому Донбасі були виявлені російські засоби радіоелектронної боротьби. Безпілотник СММ малого радіуса дії виявив автоматизовану станцію перешкод (Р-330Ж «Житель») на автомобілі «КамАЗ-4310» і комплекс радіоелектронної боротьби («Тірада-2») неподалік від населеного пункту Южна Ломуватка (60 км на захід від Луганська).