Ілюстрація REUTERS

Бойовики російсько-окупаційних військ сьогодні вже тричі обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі.

Читайте також"Нагадала про себе війна": журналісти розповіли про ситуацію на фронті після новини про паспорти РФ (відео)

Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

Відео дня

"З початку поточної доби, станом на 12:00, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано три ворожих обстріли, один з яких стався із застосуванням противником міномета забороненого Мінськими домовленостями калібру", - зазначив він.

Так, за його словами, крім двох обстрілів позицій поблизу Широкиного, зафіксовано застосування окупантами мінометів поблизу Золотого.

"У 07:20 ранку російсько-окупаційні війська обстріляли з міномета 82-го калібру українські позиції поблизу населеного пункту Золоте-4, що на Луганському напрямку. Вогонь противник вів з боку с. Березівське", - сказав Мотузяник.

Два обстрілу в бік захисників Широкиного, що в смузі дій оперативно-тактичної групи "Схід", бойовики здійснили з 02.10 і до 03.00.

"Під час цих обстрілів російсько-окупаційні війська вели вогонь з автоматичних і ручних гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї. Зараз ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою підрозділами збройних сил, бойових втрат в лавах українських військ з початку поточної доби немає", - повідомив Мотузяник.

Щодо ситуації на Великдень спікер зазначив, що військовослужбовці Збройних сил України дотримувалися режиму припинення вогню, і на ворожі обстріли не відповідали.

Як повідомляв УНІАН, раніше в прес-центрі Об'єднаних сил повідомили, що з початку сьогоднішньої доби бойовики на Донбасі двічі обстріляли позиції українських військових поблизу Широкине.

За минулу добу окупанти відкривали вогонь тричі, при цьому двічі застосувавши зброю забороненого калібру, втрат у лавах Об'єднаних сил не було.