Верховна Рада збільшила територію Бахмутського району на Донеччині майже на 72 га / фото Міноборони України

Верховна Рада збільшила територію Бахмутського району Донецької області майже на 72 га.

Як передає кореспондент УНІАН, 230 народних депутатів проголосували за постанову "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж міста Горлівка та Бахмутського району Донецької області" (№ 8576).

Голосування відбувалося кілька разів, тому що не вистачало 226 голосів для підтримки. Лише після того, як голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що опублікує в газеті "Голос України" прізвища тих депутатів, які не беруть участь у голосуванні, парламент підтримав постанову.

Відео дня

Читайте також"Нагадала про себе війна": журналісти розповіли про ситуацію на фронті після новини про паспорти РФ (відео)

Постановою змінено межі Бахмутського району та збільшено його територію на 71,7 га за рахунок передачі до його складу 71,7 га земель, що перебувають у віданні Гольмівської селищної ради Горлівської міської ради Донецької області (територія селища Гладосове).

У пояснювальній записці сказано, що територія селища Гладосове підконтрольна Україні, розташована на лінії зіткнення і, згідно з Державним класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ), належить до Гольмівської селищної ради Горлівської міської ради, яка розташована на непідконтрольній території.

"Для врегулювання цієї ситуації та недопущення гуманітарної катастрофи на територіях, які підконтрольні українській владі, але органи місцевого самоврядування, через які здійснювалося фінансування цих територій, перебувають під контролем незаконних збройних формувань, необхідно змінити адміністративно-територіальний устрій окремих територій Донецької області, у зв'язку з чим потребує вирішення питання щодо зміни і встановлення меж Бахмутського району та міста Горлівка Донецької області", - сказано в пояснювальній записці.

З метою вирішення ситуації, що склалася, жителями селища Гладосове було направлено звернення до Новолуганської сільської ради Бахмутського району Донецької області з проханням приєднати територію Гладосового до території Новолуганської сільської ради, яке було підтримане відповідною радою.