Кучма і Лайчак жалкують про зрив розведення сил у Станиці Луганській / фото: Дарка Оліфер/Facebook

Колишній президент України, представник України у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма та чинний голова ОБСЄ, глава МЗС Словаччини Мірослав Лайчак обговорили підготовку до оголошення «хлібного перемир'я» на Донбасі, що може відбутися 19 червня на засіданні ТКГ у Мінську.

Про це прес-секретар Кучми Дарка Оліфер повідомила у Facebook.

Читайте такожПід Адміністрацією президента пройшла акція "Зупини капітуляцію" (відео)

Відео дня

"Сторони засвідчили безальтернативність Мінських домовленостей та цілком погодились щодо першочерговості виконання саме безпекового блоку цих угод. У цьому контексті обговорили перебіг підготовки до т.з. «хлібного перемир'я»", - йдеться у повідомленні.

Також Кучма та Лайчак висловили жаль щодо зриву розведення сил та засобів в районі Станиці Луганської, запланованого на 10 червня.

"Зазначено прогрес у справі взаємного звільнення утримуваних осіб, обговорено питання звільнення українських моряків", - заявила прес-секретар Кучми.

Також Кучма особливо підкреслив важливість двосторонніх дій у процесі імплементації Мінських угод.

Крім того, на зустрічі були присутні спеціальний представник діючого глави ОБСЄ в Україні і в ТКГ Мартін Сайдік та голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік.

Як повідомляв УНІАН, діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних і європейських справ Словацької Республіки Мирослав Лайчак констатував, що гуманітарна ситуація на Донбасі не поліпшується.