Ілюстрація / REUTERS

Протягом минулої доби, 27 червня, бойовики ОРДЛО 34 рази обстріляли українські позиції на Донбасі, внаслідок чого один український військовослужбовець отримав поранення, ще двоє – бойове травмування.

Про це повідомляє пресцентр ООС.

Читайте такожОкупанти навіть після початку розведення сил гатять із забороненої зброї: одного бійця ООС поранено

Відео дня

"27 червня збройні формування Російської Федерації 34 рази порушили режим припинення вогню. З них 13 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 152 та 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час обстрілів також двоє українських військових отримали бойові травмування. Біля Станиці Луганської, де було проведено розведення сил, обстрілів не зафіксовано.

Водночас, за даними розвідки, за минулу добу було поранено трьох бойовиків.

Від початку поточної доби українські позиції вже було обстріляно тричі – жоден із бійців ЗСУ не постраждав.

Нагадаємо, 26 червня у Станиці Луганській розпочалось відведення сил і засобів із передових позицій з боку ЗСУ та бойовиків "ЛНР". Згодом в ОБСЄ підтвердили, що обидві сторони успішно здійснили розведення і наразі відбуватиметься розмінування звільненої ділянки.