Поліція не буде відходити зі Столиці Луганської / Facebook, Артем Шевченко

Сили Міністерства внутрішніх справ України будуть продовжувати нести службу у Станиці Луганській попри відведення армійських сил в районі, заявив Директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

Читайте такожВолкер назвав "хорошим кроком" відведення українських сил у Станиці Луганській

«Я не знаю деталей перемовин контактної групи щодо розведення армійських сил у цьому районі, але сили МВС України - Національна поліція України і Національна гвардія України - нікуди звідти не відходять і пильнуватимуть безпеку, правопорядок і український суверенітет над цим населеним пунктом», – написав він у Facebook.

Відео дня

За словами Шевченка, зараз поліцейські батальйону "Луганськ-1" опинилися на першій лінії в районі КПВВ разом із прикордонниками і будуть гідно нести службу.

Як повідомляв УНІАН, 26 червня відбувся перший етап розведення сил і засобів з боку українських військових на ділянці № 1 "Станиця Луганська".

У штабі операції Об'єднаних сил запевнили, що процес розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської на лінії розмежування не послабляє оборонні можливості Збройних сил України. Також у штабі заявили, що українські підрозділи покращили становище і зайняли вигідні рубежі після розведення сил у районі Станиці Луганської.

Сьогодні російські окупанти також завершили перший етап відведення своїх підрозділів у районі Станиці Луганській від лінії розмежування.

Ще 21 вересня 2016 року в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петрівському і Станиці Луганській. 1 жовтня 2016 року розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня того ж року – у Петрівському.

Розведення сил у Станиці Луганській неодноразово зривалося.