Потрібно змінити філософію щодо людей, які нині під окупацією, вважають у президента / фото facebook.com/pressjfo.news

Контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії зіткнення на Донбасі повинні стати більш комфортними, а поруч із ними необхідно відкрити центри надання адмінпослуг, ринки магазини і пункти медичної допомоги.

Про це заявив радник команди президента України Володимира Зеленського з політичних питань Микита Потураєв, повідомляють «Новости Донбасса».

Читайте такожУ Зеленського відповіли Путіну: сепаратистами називаємо маріонеток Кремля, а не жителів Донбасу

Відео дня

«Ми створюємо правильні позиції - це не тільки військові бліндажі. Правильні позиції - це КПВВ з усім комплексом послуг. І не декларативне, а фактичне залучення людей з Криму і ОРДЛО до нас», - зазначив Потураєв.

Він наголосив, що облаштування контрольних пунктів не є визнанням того, що Україна втратила території, а лише означає, що «це наші позиції».

«Наші війни - за наших людей, наших громадян. Наші позиції повинні виглядати так: центри надання адмінпослуг, пункти медичної допомоги, ринки, магазини та інше. Це обличчям до людей», - пояснив радник команди президента.

За його словами, могло здатися, що за останні п'ять років «Україна таку філософія сповідувала - ну ось постраждайте тепер під окупацією».

«Ні! Інша повинна бути філософія: вони не з труднощами з нашого боку повинні стикатися, а з відкритим серцем і душею, з допомогою і розумінням та залученням в українське життя», - заявив Потураєв.

Як повідомляв УНІАН, лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив про початок "реанімації" Мінського процесу з врегулювання ситуації на Донбасі.