Під обстріл потрапила вантажівка, що супроводжувала голову Донецької ОДА  / фото Telegram-канал WarJournal

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко, автомобіль якого стояв поруч з обстріляним вчора КрАЗом підрозділів Об’єднаних сил, не узгоджував свою поїздку зі штабом операції Об’єднаних сил.

Цю інформацію УНІАН підтвердили у прес-центрі Об’єднаних сил.

«В Об’єднаних сил не було заплановано на вчора жодних заходів з головою Донецької ОДА, військовослужбовці там виконували свої завдання… Ми не відповідаємо за голову ВЦА, всі питання до нього… Лише він або його прес-служба зможе відповісти на запитання, в якому складі і що він там робив», - повідомили у відомстві.

Відео дня

Читайте такожВнаслідок обстрілу автоколони з губернатором Донецької області загинув 22-річний боєць (фото)

Як повідомляв УНІАН, за даними штабу операції Об’єднаних сил, 10 липня на околиці населеного пункту Гранітне окупанти з ПТРК обстріляли вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об'єднаних сил. Внаслідок обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один дістав поранення.

Як повідомили ЗМІ, під обстріл потрапила вантажівка, що супроводжувала голову Донецької ОДА Кириленка, який без попередження штабу ООС виїхав на передову.

У зв’язку з обстрілом вантажівки президент Володимир Зеленський доручив начальнику Генерального штабу – головнокомандувачу Збройних сил Руслану Хомчаку посилити активність військовослужбовців зі знешкодження диверсійних груп.

У прес-службі глави держави також повідомили, що внаслідок обстрілу авто голови Донецької ОДА, що стояло неподалік, не було пошкоджене.

Пізніше у 406-й окремій артбригаді ім. генерал-хорунжого Олексія Алмазова повідомили, що внаслідок обстрілу загинув 22-річний молодший сержант Антон Фака.