Ілюстрація  REUTERS

На Донбасі російські найманці грабують та застосовують фізичну силу до жителів населених пунктів, де розташовані їхні підрозділи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута, посилаючись на українську розвідку.

За його словами, у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ з початку вересня поточного року суттєво збільшилась кількість злочинів і правопорушень, скоєних проти місцевого населення.

Відео дня

Читайте також"Війна б** готується?": біля кордону з Україною помітили колону важкої техніки ЗС РФ (відео)

Зокрема, російські найманці, погрожуючи зброєю та застосовуючи фізичну силу, грабують місцевих підприємців, здійснюють крадіжки майна жителів населених пунктів, у яких розташовуються підрозділи окупантів.

"Значне зростання на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей числа постраждалих місцевих жителів спричинене в першу чергу протекціоністським ставленням російсько-окупаційного командування до військових злочинців, які отримали російські паспорти і, прикриваючись російським громадянством, уникають відповідальності за скоєння злочинів і правопорушень", - розповів Праута.

Він також зазначив, що заяви про вчинені військовими злочинцями фізичне насильство і побої, у т.ч. стосовно жінок і підлітків, за нібито порушення “комендантської години”, як правило, навіть не реєструються т.зв. “місцевими правоохоронцями”.

Як повідомляв УНІАН, за даними розвідки, на Донбасі діють підрозділи найманців РФ для ліквідації осіб, які заважають злочинній діяльності окупантів.