На Донеччині контррозвідники затримали колишнього бойовика / фото УНІАН

На Донеччині військова контррозвідка Служби безпеки України затримала колишнього бойовика терористичного угруповання "Призрак".

Як повідомляється на сайті СБУ, оперативники спецслужби встановили, що житель Бахмутського району Донецької області відбував покарання за крадіжку в одному з місць позбавлення волі.

Після звільнення у червні 2014 року чоловік приєднався до терористів "ДНР". Бойовики доручили йому нести "бойові чергування" на блокпостах поблизу міста Сіверськ.

Відео дня

Читайте такожУ Маріуполі затримали бойовика "ДНР", який два роки обстрілював українських військових (відео)

Після звільнення міста силами антитерористичної операції влітку 2014 року він втік від бойовиків та тривалий час переховувався на території Російської Федерації. Наприкінці минулого року чоловік повернувся на підконтрольну Україні територію Донеччини та у січні 2020 був затриманий контррозвідниками СБУ.

У ході досудового розслідування колишньому бойовику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Як повідомляв УНІАН, 27 січня група розвідників захопила в полон бойовика російсько-окупаційних військ. Правоохоронці встановили, що чоловік служив у військах окупантів з 2014 року.

Затриманому бойовику повідомлено про підозру в участі у діяльності терористичної організації.