Владислав Сурков / REUTERS

Засновник терористичного підрозділу «Восток» і колишній "секретар Радбезу «ДНР»" Олександр Ходаковський заявив, що в Кремлі вирішили розділити кураторство з «українських питань» і питань окупованих районів Донбасу.

Читайте такожУ ОРДЛО почали відбирати бойовиків для участі в параді 9 травня в Москві – ІС

«Є і приємні новини: [заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро] Козак буде відповідати за Україну, а [помічник президента РФ Владислав] Сурков за нас», - написав Ходаковський в своєму Telegram-каналі.

Відео дня

11 лютого спікер президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак вже курирує "український напрямок" та напрямок "інтеграції".

"Можу констатувати, що так – Козак займається і буде займатися на своїй новій посаді українськими справами і питаннями інтеграції. Точне формулювання буде зафіксовано в розподілі обов'язків, яке досі не формалізоване", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання УНІАН, чи означає факт зустрічі тоді ще помічника президента України, а нині голови ОП Андрія Єрмака з Козаком, що саме він буде курувати український напрям в АП РФ.

На уточнююче запитання УНІАН, інтеграцією кого з ким буде займатися Козак, Пєсков відповів: "Не Росії та України. У Росії багато інтеграційних процесів крім України, у яких вона (Росія) бере участь дуже успішно".

При цьому, за словами Пєскова, прохання про відставку Владислава Суркова, який раніше в Кремлі курирував "український напрямок", не підписано. "Ні, не підписано. Ми про це не оголошували", - сказав Пєсков.

Він підтвердив, що саме Козак буде головним чиновником в АП РФ, який буде займатися Україною.