REUTERS

Російські найманці при спробі підступно прорвати позиції українських військових і отримавши при цьому гідну відсіч, запросили режим «тиші» для того, щоб забрати з поля бою своїх поранених та вбитих.

Про це інформує штаб ООС.

Читайте такожУкраїна проінформує ОБСЄ про ранкове загострення на Донбасі

Українська армія, виконуючи вимоги міжнародного права щодо ведення бойових дій, задовольнила це гуманітарне прохання противника, сподіваючись на його гідність, зазначили у штабі.

Проте, програвши на полі бою, ворог вирішив приховати свою поразку і видав наспіх підготовлену заяву, звинувачуючи українську сторону у спробі нападу. Весь зміст ворожої заяви свідчить про розгубленість та втрату контролю над ситуацією.

"Командування ООС ще раз офіційно заявляє: українські захисники непохитно стоять на засадах виконання Мінських домовленостей і ніколи не застосовують зброю першими", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Ворог застосував міномети калібру 120 мм. Також противник вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один військовослужбовець загинув, ще четверо отримали поранення.