REUTERS

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що зафіксували в районі Золотого понад 2 тис. 300 вибухів під час спроби прориву російських окупантів через лінію зіткнення.

Про це йдеться у звіті місії на сайті ОБСЄ у зв'язку із порушеннями режиму припинення вогню біля лінії зіткнення в Луганській області.

«Уранці 18 лютого, у період із приблизно 05:30 до 11:30, під час патрулювання в районі Золотого (підконтрольне урядові України, 60 км на захід від Луганська), і ведення спостереження на передових патрульних базах у Кадіївці (колишній Стаханов; непідконтрольна урядові України, 50 км на захід від Луганська) та Попасній (підконтрольній урядові України, 69 км на захід від Луганська), а також здійснення моніторингу за допомогою камер відеоспостереження СММ констатувала суттєве зростання кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, понад 2 тис. 300 вибухів», - йдеться у звіті.

Відео дня

Також сказано, що орієнтовно о 12:00 команда місії спрямувала в зазначений район безпілотний літальний апарат (БПЛА) дальнього радіуса дії. Наразі проводиться аналіз матеріалів фото- та відеофіксації безпілотника.

Читайте такожВорог пішов на штурм: в штабі ООС розповіли про загострення на Донбасі минулої доби

Крім того, СММ уточнює стан безпекової ситуації в цьому районі. Усі відповідні спостереження будуть відображені у щоденних звітах місії.

Як повідомляв УНІАН, вранці 18 лютого російські збройні формування атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний на Луганщині. Окупанти застосовували ствольну артилерію калібрів 152 мм та 122 мм, міномети 120 мм, великокаліберні кулемети, танки і гранатомети різних систем.

Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій і зробили спробу просування через лінію розмежування. В результаті бою один військовослужбовець ЗСУ загинув, ще троє отримали поранення і двоє - контузію. Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська таким чином хотіли захопити спостережні пункти Збройних сил України у зв'язку з п'ятою річницею боїв за Дебальцеве.