Пристайко прокоментував варіанти завершення війни на Донбасі / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє про необхідність пошуку підходів, які відрізнятимуться від Мінського процесу з метою завершення війни на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко повідомив журналістам.

Зокрема, його запитали, чи обговорюється українською владою "план Б", наприклад, побудови стіни, якщо не вдасться реалізувати намір президента Володимира Зеленського за рік завершити війну на Донбасі.

Відео дня

Глава МЗС заявив, що глава Української держави обговорює ці проблеми, і що також працює команда, до якої входять не лише представники зовнішньої політики, а й представники безпеки і оборони.

"Президент дійсно говорив про те, що існує "план Б". Але це не означає, що "план Б" - це бетонна стіна висотою шість метрів", - заявив Пристайко.

Читайте такожЗустріч глав МЗС "нормандської четвірки" планується через місяць - Пристайко

У цьому зв'язку глава МЗС сказав, що йдеться скоріше про зміни, які відрізняються від Мінського процесу, і, зокрема, про миротворчу місію, якої немає у Мінському процесі. "Але це якась зміна, яка би нам дозволила просунутись уперед", - сказав Пристайко.

"Ми всі з вами, очевидно, розуміємо, що Мінські домовленості зупинилися у тому стані, в якому зараз є, і не дають прогресу, якого ми від них очікуємо", - сказав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня 2019 року президент України Володимир Зеленський заявив, що, якщо на Донбасі побудують стіну, то це буде «інша держава», яку Україна ніколи не визнає. За словами Зеленського, у разі відгородження стіною Донбасу, Україна має створити всі умови для українців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, щоб вони приїхали на території вільної України.

Раніше помічник президента України Андрій Єрмак повідомляв, що, у разі провалу переговорів з Росією, Україна «збудує стіну і буде жити далі».