REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на прес-конференції в одному з державних російських інформагентств.

«Говорити про якісь терміни або про якісь наміри, закріплені певним документом, поки не можна. Але не відкидається і такий варіант, що буде масове звернення громадян Донецької та Луганської «народних республік до Російської Федерації щодо видачі паспортів», - сказав Пушилін, відповідаючи на питання, коли почнеться масова роздача російських паспортів.

Читайте такожУ "ДНР" відмовляються визнавати закон про місцеві вибори

Відео дня

За його словами, молодь не може отримати паспорти України при досягненні 16 років, а люди при досягненні віку 25 або 45 років не можуть вклеїти у паспорт фотографії, що робить ці документи недійсними.

«Це серйозна проблема, але говорити про доконаний факт і конкретні дати поки не доводиться. Є низка інших варіацій, як можна виходити з цієї ситуації, але вони поки перебувають у режимі обговорення», - сказав Пушилін.

Як відомо, Росія вже випробувала такий алгоритм захоплення територій інших країн. У невизнаних утвореннях Придністров'я, Абхазія, Південна Осетія після збройного конфлікту, інспірованого Кремлем, починали масово роздавати російські паспорти, після чого вводилася російська армія під виглядом «миротворців» для «захисту російських громадян».