REUTERS

Як повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook, вночі російсько-терористичні війська продовжували провокувати наших захисників на порушення умов припинення вогню, подекуди застосовуючи і заборонене озброєння.

Читайте такожБойовики дві години обстрілювали українських військових в районі Новотроїцького

Як зазначається, після опівночі найманці кремля знову прицільно били з гранатометів по наших позиціях в районі Широкиного, що на підступах до Маріуполя.

Окрім того, за даними прес-центру, неприцільні обстріли зі стрілецької зброї були зафіксовані біля Майорська, що на Артемівському напрямку, та неподалік тимчасово окупованого Донецька - в Пісках.

«Застосували бандити й заборонений Мінськими домовленостями 120-мм міномет, в районі Зайцевого», - наголосили у прес-центрі.

Всього в ніч з суботи на неділю загарбники понад 20 разів порушували умови припинення вогню.

Читайте такожБойовики сконцентрували під Алчевськом, Первомайськом і Донецьком заборонене озброєння - розвідка

«В свою чергу, наші воїни неухильно дотримуються взятих на себе зобов’язань із деескалації конфлікту без застосування зброї. І відкривають вогонь у відповідь лише у разі прямої загрози для їхнього життя та життя мирних мешканців, використовуючи при цьому виключно незаборонене озброєння», - підкреслюється у повідомленні.