Фото УНИАН

Як повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України, про це посол сказав сьогодні на зустрічі з начальником Генштабу — головнокомандувачем ЗСУ генералом армії Віктором Муженком, що відбулась за участі директора Департаменту стратегії та політики Командування Збройних сил США в Європі генерал-майором Девідом Алвіном.

Читайте такожПайєтт заявив, що бойовики на Донбасі шукатимуть можливості захопити нові територіїДжеффрі Пайєтт, зокрема, високо оцінив зусилля України для ефективного припинення вогню на лінії зіткнення.

Головне, за його словами, найближчими днями - а надто під час святкування Нового року та Різдва - допомогти Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ простежити за найгарячішими точками, аби Росія не отримала приводу для відновлення бойових дій.

Відео дня

Також у ході зустрічі Муженко подякував за підтримку, яку США надають Україні у реформуванні війська.

Крім того, він висловив зацікавленість у залученні іноземних фахівців до розробки керівних документів у нових для України сферах діяльності.

Своєю чергою Алвін підкреслив, що Україні варто вибудовувати власну систему підготовки, спираючись на власний бойовий досвід та особливості власної країни. США у цьому плані можуть лише допомогти та надати незалежну оцінку кінцевого результату.