uacrisis.org

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу під час відеовключння з Донецької області.

"Я перебуваю на Донбасі вже три дні в рамках свого тижневого візиту. Я намагаюся оцінити ситуацію і побачити певні позитивні зрушення, але те, що я побачив, воно мене повністю не задовольняє... З часу Великодня були певні поліпшення в безпеці ситуації. Також у нас були певні позитивні політичні повідомлення з Берліна і Мінська. В результаті, я сподівався, що будуть вжиті конкретні заходи на місцях для того, щоб перемир'я стало більш постійним і стійким. Сьогодні я маю вже менше надій. Вчора ми зафіксували трикратне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню у порівнянні з попереднім днем", - заявив Хуг.

У зв'язку з цим він сказав, що рівень насильства був високим в Авдіївці, яка контролюється українським урядом, а також на території навколо Донецького аеропорту.

Відео дня

Читайте такожПоблизу Горлівки бойовики збили безпілотник ОБСЄ

Хуг звернув увагу, що бували випадки, коли українські військові отримували поранення.

Перший заступник зазначив, що можна помітити взаємозв'язок між обмеженням у діяльності місії спостерігачів на Донбасі і порушенням Мінських угод. У минулу п'ятницю на окупованій "ДНР" території була припинена робота двох спостережних камер, і після цього, в цій зоні, вчора можна було спостерігати сплеск насильства.

Читайте такожПостпред Росії при ОБСЄ: направлення на Донбас поліцейської місії не погоджено

"Хоча ми не могли побачити, що сталося в цій зоні вночі, ми чітко бачимо, що деякі люди хочуть приховати речі від громадськості. Ми бачили у середовище щось подібне в Горлівці, яка контролюється так званої "ДНР". І наш безпілотний літальний апарат зафіксував 20 броньованих машин піхоти, а також бензовози і вантажівки на дороги в місті", - сказав Хуг.

Після того, як безпілотник помітив техніку, система GPS сигналу безпілотника місії заблокувалася з допомогою пристроїв, які глушать сигнал, і спостерігачі були змушені здійснити посадку безпілотника.

Також він сказав, що вчора на ще один безпілотник була здійснена прицільна атака над селом Богоявленка, що знаходиться в 50 км на південний-захід від Донецька на території, контрольованій урядом України. За його словами, попередній аналіз показав, що там знаходяться вантажівки, наповнені коробками з боєприпасами, і які були заховані в лісі. Також там був помічений об'єкт, схожий на артилерійську установку на буксирі. Хуг пояснив, що помічене озброєння знаходиться в зоні, звідки озброєння треба відвести.

Як повідомляв УНІАН, 25 травня місія ОБСЄ відкрила в Щасті передову патрульну базу.