Фото ssu.gov.ua

На Харківщині співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали бойовика т.зв. "ДНР", який прибув вербувати найманців до незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє прес-служба СБ України.

Правоохоронці встановили, що мешканець Харківської області протягом серпня - жовтня 2015 року брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України у складі теругруповання "Восток". У незаконному збройному формуванні він був снайпером, а також чергував на блокпостах у районі Авдіївки Донецької області.

Відео дня
Фото ssu.gov.ua

Від ватажків "Востоку" він отримав завдання повернутися на Харківщину для вербування найманців до терористичних угруповань. За оперативною інформацією спецслужби, бойовик отримав від одного з місцевих мешканців попередню згоду перейти на тимчасово окуповані території.

Правоохоронці затримали вербувальника в одному з населених пунктів Зміївського району Харківської області. Під час обшуку за місцем проживання бойовика вилучено дві гранати Ф-1 та РГД-5, а також кілька десятків набоїв до автомата Калашникова.

Фото ssu.gov.ua

Вербувальнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 260 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Триває слідство.