В ОБСЄ відзвітували, що  озброєні чоловіки зупинили СММ та відмовили місії у подальшому русі / фото УНІАН

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляє, що контрольовані Росією бойовики не пропустили спостерігачів до селища Сєдове, пославшись, що це «закрита територія».

Про це йдеться у звіті місії за вихідні, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

«22 жовтня на блокпосту біля північно-західної околиці контрольованого «ДНР» селища Сєдове (за 106 км на південь від Донецька), озброєні чоловіки зупинили СММ та відмовили місії у подальшому русі по дорозі в напрямку до Сєдового. Вони сказали агресивним тоном, що Сєдове є «закритим селищем» і що СММ повинна отримати письмовий дозвіл від керівництва озброєних чоловіків, аби наблизитися та отримати доступ до селища», - йдеться у звіті.

Відео дня

Читайте такожЗамітають сліди "ихтамнет": у російських військових на Донбасі вилучають документи й видають "паспорти "ЛДНР"

Окремо сказано, що 21 жовтня на місці зберігання важкого озброєння, озброєний член «ДНР» завадив СММ відвідати військовий об'єкт, посилаючись на накази своїх керівників. СММ повідомила про цей інцидент Спільний центр з контролю та координації.

Як повідомляв УНІАН раніше, Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляє, що на вихідних зафіксувала понад 200 вибухів у Донецькій і Луганській областях.