СММ ОБСЄ за добу зафіксувала понад 130 вибухів на Донеччині / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляють, що за добу зафіксували понад 130 вибухів у Донецькій та Луганській областях.

Про це йдеться у звіті місії у період з 19:30 2 січня до 19:30 3 січня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

Читайте такожСпостерігачі ОБСЄ за добу зафіксували 40 вибухів на Донбасі

Відео дня

"У Донецькій області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень припинення вогню, включаючи більше вибухів (близько 130), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (35 вибухів)", - йдеться у звіті.

Зокрема, сказано, що увечері та вночі з 2 на 3 січня камера СММ біля Донецької фільтрувальної станції (за 15 км на північ від Донецька) послідовно зафіксувала 16 снарядів в польоті зі сходу на захід, шість невизначених вибухів та три снаряди в польоті з заходу на схід, за якими послідувало ще 5 вибухів із невстановленого озброєння, два вибухи у повітрі та 74 снаряди в польоті на відстані 1-3 км зі сторони півдня.

Також зазначається, що протягом дня 3 січня спостерігачі, перебуваючи в окупованій Ясинуватій (за 16 км на північний схід від Донецька), впродовж майже півгодини чули 19 вибухів із невстановленого озброєння та близько 20 пострілів зі стрілецької зброї на відстані 3-5 км зі сторони заходу на північний захід.

Увечері 2 січня спостерігачі, перебуваючи у Світлодарську (за 57 км на північний схід від Донецька), чули близько 50 вибухів з невстановленого озброєння та близько 260 черг вогню з великокаліберного кулемету на відстані 2-6 км з боку південного сходу. В той же день у тій же місцевості спостерігачі чули близько 30 вибухів із невстановленого озброєння та близько 120 черг вогню з великокаліберного кулемету.

Також сказано, що у Луганській області СММ зафіксувала більше порушень режим припинення вогню, але менше вибухів (один супроти п'яти), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.